onsdag, januar 24, 2007

Mannsmøte



I går var Kjetil og jeg på mannsmøte i Frikirken, snittalderen var sikkert 50 år, men det var bra allikevel.

Einar Lunde som er mest kjent fra NRKs nyhetssendinger var invitert som foreleser/taler. Tema var ”menn og forsoning”, hvor utgangspunktet ble tatt i Sør-Afrika.

Landet er kjent for store innbyrdes motsetninger, både innen natur, økonomi, og i forhold mellom folkegrupper. Mest kommer motsetningene til syne i apartheid (adskillelse), Sør-Afrikas offisielle rasepolitikk gjennom nesten femti år, hvor det hvite mindretallet undertrykket det svarte flertallet. Samtidig er Sør-Afrika kjent for å løse disse problemene. Nelson Mandelas ekstremt pragmatiske og modige holdning som avsluttet apartheid på en fredelig måte er legendarisk og står frem i verdenshistorien.

Einar Lunde jobbet Sør Afrika i mange år og fortalte med stor innlevelse om mange av møtene hans med menneskene og kulturen der. Så en spennende kveld.

I tillegg fikk vi både se og høre Sangvirkelaget!

3 kommentarer:

Marit ♥♥♥ sa...

Synes også det var ekstremt mange fine ord...

Så bra dere koste dere. Tom måtte slite seg gjennom 3,5 time med svigers.

Anonym sa...

Wikipedia er jo sakset fra alle mulige steder, så jeg ser på Steins innlegg som en kritisk og oppvekkende kommentar til informasjonssamfunnets fragmenterte natur. Jeg forstår ikke at en lektor kan forsvare Wikipedia som en kilde til informasjon. Rent ideologisk sett er konseptet bra, men ikke som en sikker kilde. Bra, Stein.

Stine sa...

E så Einar på fredag e, på vei hjem fra skolen. Høy og tynn:)